Rezervasyon

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2024 2020-06-02

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2024

DAİMA BİZ HOTELS SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU 2024

 

 

Sürdürülebilirlik: Bugünün ihtiyaçlarını karşılarken doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için yapılan faaliyetlerdir.

Sürdürülebilir Kalkınma: İnsan ile doğa arasında denge kurarak doğal kaynakları tüketmeden, gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve kalkınmasına imkân verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını kalkınmasını programlama anlamı taşımaktadır. Sosyal, ekolojik, ekonomik, mekansal ve kültürel boyutları olan bir kavramdır.

DAİMA BİZ HOTELS olarak Sürdürülebilir Turizm ve kalkınma konusunda sorumluluklarımızın bilincinde ve kararlıyız. Gelecek nesiller için daha iyi bir dünya bırakmaya çalışıyoruz. Kurumsal vizyonumuz, misyonumuz, kültürümüz, değerlerimiz ve etik ilkelerimiz bu sorumluluklarımızı yerine getirirken bize yön veriyor.

DAİMA BİZ HOTEL olarak, faaliyetlerimiz ve etkileri hakkında paydaşlarımızı şeffaf ve etkin bir şekilde bilgilendirmek özel önem atfettiğimiz konuların başında gelmektedir. Bu doğrultuda yayınladığımız sürdürülebilirlik raporları şeffaf ve hesap verebilir bir organizasyon olmak adına yararlandığımız önemli bir araç konumunda olacaktır.

Sürdürülebilirlik kapsamında otelimizin temel sorumlulukları;

  • Geri dönüşüm ve yeniden kullanım fırsatlarını yaratmak ve değerlendirmek,
  • Enerji verimliliğini sürekli iyileştirmek ve karbon salınımından dolayı oluşan olumsuz       etkiyi minimize etmek,
  • Neden olunan her türlü çevresel etkiyi azaltmak temel noktalarında şekillenmektedir.
  • Ekonomik faktörlerin yükümlülüğü bununla sınırlı değildir. Sürdürülebilirliğin temellerini oluşturan sosyal ve ekonomik faktörler en az çevre kadar önem arz etmektedir. Sürdürülebilirlik, çalışanlara en uygun koşulların sağlanmasından yaratılan katma değerin toplumla paylaşılmasına kadar geniş bir kapsama sahiptir.

 

Değerli Misafirlerimiz, İş ortaklarımız ve Çalışanlarımız,

  DAİMA BİZ HOTELS olarak turizmde sürdürülebilirlik çalışmalarının; çevresel ve kültürel miras üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirdiğinin ve sürdürülebilir turizmin getirdiği sorumlulukların bilincindeyiz.

 Gelecek nesiller için daha iyi bir dünya bırakmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda çevresel etkilerin azaltılması, enerji, su ve atık yönetimi, kültürel ve sosyal mirasın korunması, yerel halka ekonomik ve sosyal olarak fayda sağlama ve çevreyi koruma gibi sürdürülebilirlik kavramı içinde yer alan birçok konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İklim değişikliğinin ve küresel ısınmanın öneminin her geçen gün daha çok hissedildiği günümüz dünyasında üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi amaç edinmekte, çevre bilincinin çalışanlarımız tarafından benimsenmesi için çaba göstermekteyiz. Sürdürülebilirlik risklerinin etkin biçimde yönetilmesi ve sürdürülebilir büyümenin uzun vadeli stratejilerle sağlanmasına odaklanarak başarımızı her geçen gün arttırmayı hedeflemekteyiz.

 

Sürdürülebilirlik Raporu Hakkında

 

  2023 yılı itibariyle sürdürülebilirlik çalışmalarımıza başladık. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz gelişmeyi; yönetimimiz, çalışanlarımız, konuklarımız, tedarikçilerimiz ve diğer tüm partnerlerimiz ile paylaşmayı ve böylece bu noktada yaratacağımız farkındalığı artırarak, ortak hedef ve başarılara dönüştürebilmeyi amaçlamaktayız.

  Otelimizde Sürdürülebilir Turizm için gerçekleştirdiğimiz çevreye duyarlı faaliyetler başlıca şunlardır; atık ayrışımının yapılması, tehlikeli atıkların anlaşmalı firma tarafından bertarafı gerçekleştirilir, plastik kullanımının azaltımı için pipet yerine kamış kullanımı, personel alanlarında su sebillerinin kullanımı, kraft kağıt kullanımı, çevreye duyarlı ürünlerin satın alınması, enerjiyi korumak için odalardaki klima sistemlerinin ısı sensörlü olup kart takılı olsa bile ısıyı fark etmediği sürece aktifleşmemesi, lobby ve genel alanlarda dış cephe cam kaplama olması, genel alanlarda hava perdelerinin bulunması, otelin tüm yerlerinde led aydınlatma kullanılması, yağmurlama sistemli duş başlıklarının olması, istilacı türlerin belirlenip düzenli olarak ilaçlama yapılması, inşaat zamanında ağaçlara zarar verilmeden inşaat yapılması, ağaçlandırma faaliyetlerinin yapılması ve canlı müzik izni çevreye dair yaptığımız uygulamalardır.

  Otelimizde Sürdürülebilir Turizm için gerçekleştirdiğimiz insana duyarlı faaliyetler başlıca şunlardır; yasal şartlara uygunluk, personel memnuniyeti, lojman imkanı, lojman personelinin temel ihtiyaçlarının karşılanması, ulaşım kolaylığı, fırsat eşitliği, otelde çalışan kadın erkek dengesi, taciz ve sömürü önleme, maaş politikası, personelin kariyer hedeflerini desteklemesi, ayın elemanı uygulaması, çalışan personellerin özel günlerinin hatırlanması, bayram günlerinde personelle birebir bayramlaşmalar ve çikolata ikramları, personel eğitimleri, yerel istihdam, yerel topluluklar üzerinde etkimizin değerlendirilmesi, yerel girişimcilere destek verilmesi, yerel satınalma, destinasyon katılımı, müşteri memnuniyeti, erişilebilirlik, ziyaretçi güvenliğinin sağlanması insana duyarlı faaliyetlere dair yaptığımız uygulamadır.

  Otelimizde Sürdürülebilir Turizm için gerçekleştirdiğimiz kültürel mirasın korunması için yapılan faaliyetler başlıca şunlardır; ……………………………………………………………………………………………………………...

Kültürel alanlara ve yerli topluluklara misafirlerimize tanıtarak yönlendirmeler yapılmaktadır. Ana restaurantımızda ve barlarımızda yöresel yiyecekler-içecekler sunulmaktadır.

 

Vizyonumuz;

  Kurumsal değerleri ve kalite anlayışı rehberliğinde misafirlerin ilk tercihi olmak ve durumun devamlılığını sağlamak.

Daima biz hotels tesisimizin en önemli ilkesi, ferah ve konforlu bir deneyim yaratmak için çıktığımız bu yolda hem misafirlerimize hem de tüm var olan yaşamlara saygı mottosuyla misafirlerimizi ağırlayan çalışma arkadaşlarımıza huzurlu bir ortam sağlamaktır.

Misyonumuz;

Hizmet verdiğimiz sektörde, en yüksek kalite anlayışı ile beklenti sonuçları üreterek, çalışanlarımızın ve müşterilerimizin memnuniyetine ve güvenine layık olmak.

Yenilikçi ve uyumlu ruhu ile tüm Daima biz hotels ailesi olarak ekip arkadaşlarımızın gelişimini ve konforunu sağlamayı, paylaştıkça büyüyüp aynı anda kazanacağımız kariyer yolculuğunuzda yol arkadaşı olmaktan gurur duyuyoruz.

 

 

 

 

 

Değerlerimiz

Önce İnsan; Yaptığımız işin özü ve güvencesi insandır.

Müşteri Odaklılık; Misafirlerden gelen tüm öneri, istek ve şikayetleri değerlendirerek sürekli iyileştirmeyi hedefleriz.

Bağ Kurmak; İçten, kalıcı ve saygın ilişkiler kurarız.

Sürdürülebilirlik; Sahip olduğumuz kaynakların etkin kullanımı ve çevre bilinci ile geleceğe yatırım yaparız.

Güvenirlik; Her an ve herkeste güven oluştururuz.

Açıklık ve Şeffaflık; Kurumsal hesap verilebilirliğimiz her daim mümkündür.

Müşteri Odaklılık; Misafirlerden gelen tüm öneri, istek ve şikayetleri değerlendirerek sürekli iyileştirmeyi hedefleriz.

Hedeflerimiz

  • Personel bilinçlendirme çalışmalarına devam edilmesi, dış kaynaklı eğitimler alınması,
  • Paydaşlara sürdürülebilirlik çalışmalarımızın daha etkin bir şekilde paylaşılması için yöntemler geliştirilmesi,
  • Uluslararası standartlara uyum,
  • Çalışanlarımız ve alt yüklenicilerimizin iş güvenliği işle ilgili tüm şartlarını uygun şekilde sağlayarak iş kazasının yaşanmamasını sağlamak,
  • Otelimizde enerji verimliliği artırıcı uygulamalara devam edilmesi,
  • Çevresel etkileri düşürülmüş ve enerji verimliliği yüksek cihazlar almaya devam edilmesi,
  • Her yıl enerji tüketim oranlarının azaltılması adına yapılan tasarruf tedbirleri eğitimlerine devam edilmesi,
  • Enerji tüketimini azaltma projeleri geliştirmeye devam edilmesi,
  • Otelde kullanılan tüm floresan, plc ve kompakt aydınlatmaların LED aydınlatmaya dönüşümlerinin sağlanması,
  • Biobozunur torbaların kullanılmaya başlanması,
  • Pipet kaynaklı atığın azaltılması, (Tercihli kullanım / Kâğıt-bambu pipet)
  • Misafir odalarında kullanılan tek kullanımlık bukletlerin dispenserlara çevrilmesi

 

 

 

POLİTİKALARIMIZ

Kalite Politikamız

  • Misafir beklentilerini üst seviyede karşılayarak, hizmet kalitemizi ulusal, uluslararası ve marka standartlarının üzerine çıkartmak,
  • Tüm çalışanlarımızda, misafirlerimizin beklentilerini aşan hizmet bilincini, sürekli iyileştirmeyi, işyerine güveni ve ekip ruhunu oluşturmak,
  • Doğal kaynakların çevre sorumluluğu bilinci ile etkin kullanımını sağlamak,
  • Hammaddelerin satın alınmasından üretilen gıdaların tüketimine kadar olan tüm gıda üretim, sunum ve depolama alanlarında gıda güvenliği kurallarını eksiksiz uygulayarak insan sağlığını korumak

 

Misafir Memnuniyeti Politikamız

  • Misafir memnuniyetini en üst düzeyde karşılamak,
  • Misafirlerden gelen tüm öneri, istek ve şikâyetleri değerlendirerek tüm çalışanlara duyurmak, bu doğrultuda süreçleri sürekli iyileştirerek, misafir sadakatini sağlamak

 

 

Gıda Güvenliği Politikamız

  • Hammaddelerin satın alınmasından üretilen gıdaların tüketimine kadar olan tüm gıda üretim, sunum ve depolama alanlarında gıda güvenliği kurallarını eksiksiz uygulayarak insan sağlığını korumak,
  • Süreçlerin sürekli gelişimini sağlamak amacıyla edinilen Gıda Güvenliği tecrübelerini tedarikçiler, kurumlar, çalışanlar ve misafirler ile paylaşmak

 

Çevre Politikamız

  • Doğal kaynakların çevre sorumluluğu bilinci ile etkin kullanımını sağlamak,
  • Elektrik, doğalgaz, su tüketimiyle birlikte kimyasalların kullanımını etkin bir şekilde takip ederek verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlamak,
  • Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile enerji tüketiminin, çevreye zararlı etkisini en aza indirmek,
  • Doğal kaynakların tüketiminde bilinçli tedarikçiler ile çalışmak,
  • Atık yönetimi planı oluşturmak,
  • Atıkları mevzuata uygun şekilde geri dönüşüm / geri kazanım veya bertarafını sağlamak

 

 

 

 

  1. DAİMA BİZ HOTELS SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI

Daima Biz Hotels olarak temel hedefimiz ürün ve hizmetlerimizde en üst seviyede misafir memnuniyeti sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda ilerlerken aşağıda belirtilmiş olan maddeler temel prensiplerimizi oluşturmaktadır.

 

  1. Yasal Düzenlemeler

Tüm ürünler, hizmet işlemleri ve diğer faaliyetleri ile ilgili yasal düzenlemelere uymayı ilke edinmeyi taahhüt eder.

Yasal mevzuata uyumlu çalışmamız dışında tesisimiz Uluslararası standartlarda hizmet vermektedir.

  • Misafirimizin, personelin ve yasaların beklentilerini karşılamak ve aşmak yoluyla işletmemize katkı sağlamasından dolayı dokümantasyonumuz mevcuttur.
  • Gıda Güvenliği önündeki tehditlerin ortadan kaldırılması ve misafirlerimize hijyenik ve güvenilir sunumlar yapmak, yolunda çalışanlarımıza katkı sağlamak amacıyla dokümantasyonumuz mevcuttur.
  • Misafir memnuniyetini en üst düzeyde karşılayarak, şikayet yönetimiyle birlikte sürekli iyileştirmeyi sağlamak amacıyla dokümantasyonumuz uygulanmaktadır.
  • Sıfır atık projesi kapsamında verilen “Sıfır Atık Belgesi” ni gerekli mevzuatı karşılamakta olup başvuru yapılmıştır. Süreç takibi devam etmektedir.


 

  1. İnsan Hakları

DAİMA BİZ HOTELS faaliyetleri ile ilgili olarak uluslararası kabul görmüş tüm insan haklarına saygı göstermeyi taahhüt eder ve bu kapsamdaki tüm mevzuat ve sözleşmelere uyum sağlar. Bu doğrultuda tüm misafir ve çalışanlarımızı ırk, renk, cinsiyet, din, görüş, yaş, sosyal ve medeni durum, aile kökeni, fiziksel veya zihinsel engel ve cinsel yönelim ayrımı yapılmaksızın eşit olarak değerlendiririz.

 

  1. Çalışanların Güvenliği ve İnsan Kaynaklarına Yatırım

DAİMA BİZ HOTELS İnsan Kaynakları süreçlerinin temelini insana, dolayısıyla çalışanlarımıza verdiğimiz değer oluşturmaktadır. Otel çalışanlarının sağlık, güvenlik ve mutluluğu, stratejik hedeflerimiz olan büyüme, karlılık ve yeni fırsatlar yaratma odağımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu hedefimize katkıda bulunacak tüm çalışanlarımız eşit eğitim olanaklarımızdan faydalanır. HOTEL, personelinin ve iş ortaklarının sağlığı, güvenliği ve çalışma süreleri konusunda yasal yükümlülükleri yakından takip ederek hayata geçirir; düzenli olarak denetler ve uygunluğunu kontrol eder.


  1. Misafir Memnuniyeti ve Güvenliği

Misafirlerimiz bizim var olma sebebimizdir. Rekabet gücümüzü misafir memnuniyetini sağlayarak arttırabileceğimize ve bu sayede yer aldığımız pazarlarda çok daha iyi yerlere gelebileceğimize inanıyoruz. Misafirlerimizin şikâyetlerini takip etmek, konuyla ilgili misafirlerimizi bilgilendirmek ve çözmek yoluyla şikâyetlerini fırsat haline getirmek birincil görevimizdir.


 

  1. Çevreye Saygı - Enerji Tasarrufu

Enerji kaynaklarımızın sınırlı olduğunun bilincinde olup, daha az enerji ve su tüketimini desteklemek için tüketim verilerimizi takip ediyor, çalışanlarımızı bilinçlendiriyor, enerji verimliliğinin sürekli iyileştirilmesini sağlamak maksadıyla çalışmalar yapıyoruz. Çevreye zarar vermemek için atıklarımızı ve tehlikeli atıklarımızı geri dönüşüm ilkeleri çerçevesinde doğayı kirletmeyecek şekilde değerlendiriyoruz. Bölgemize özel bitki ve hayvan türlerini korumak için özen gösteriyoruz.


  1. Gıda Güvenliği

Otelimizin misafirlerine ve çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için: Gıda Güvenliği Yönetim sistemini uygulaması ile hijyen şartlarını ön planda tutar, sağlıklı gıda üretimi ile ilgili tüm ulusal ve uluslararası standartlara ve yasal mevzuat hükümlerine uyar, misafirlerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılar ve faaliyetlerimizi sürekli geliştirerek yenileriz.

 

  1. İş Sağlığı ve Güvenliğini Sağlamak

Mevzuat ve yasal olarak belirlenmiş kanun ve yönetmelikleri minimum standartlar olarak benimseyerek, tüm faaliyetlerimizde, iş kazalarına ve meslek hastalıklarına yol açabilecek olan tehlikeleri tespit edip, riskleri yönetmek, çalışanlarımızı, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz için güvenli ve sağlıklı ortamlar sunmak, bu kapsamdaki çalışmaların tümüne dair, her kesime bilinç artırıcı eğitim ve bilgilendirme çalışmaları düzenlemek, iş sağlığı ve güvenliği sisteminin daima gelişimi ve denetimini sağlamak tüm kurum ve çalışanlarımızın öncelikli görevidir.

 

  1. Yerel Ekonomiyi ve Sürdürülebilir Satın Alma Uygulamalarını Destekleme

Yerel ekonomiye katkımızın farkındayız bu nedenle tedariklerimizin büyük kısmını yerel üreticilerden yapmaktayız. Sürdürülebilir turizm için, enerji, su ve atık verimliliği yüksek, çevre dostu ürünler ve hizmetler satın alıyoruz.

 

  1. Sosyal Sorumluluk

Uluslararası alanda kabul görmüş insan haklarını desteklemek ve izlemek, faaliyetlerimizi sürdürüp geliştirirken çalışanların sağılığını, refahını ve çevrenin korunması sağlanmaktadır. Çalışanlarına ve onların sağladıkları katkılara değer veririz. Çalışanlarımızın işe alım ve istihdam (yerleştirme, terfi, sosyal haklar, vb) sürecinde deneyim, beceri düzeyi ve liyakat gibi seçim /değerlendirme kriterlerimiz doğrultusunda herkese millet, ırk, din, inanç, yaş, tabiiyet, cinsel yönelim, medeni durumu, gebelik, engellilik, sendika üyeliği ve siyasi düşünce
gözetmeksizin eşit fırsat verilmektedir. Bu yönde, insan kaynakları ve insana yatırım projeleri, paydaş kültürü ve şirket vizyonu, eğitim destek faaliyetleri, kültür ve sanatı geliştirici uygulamalar gibi kurumsal sosyal sorumluluk alanlarına giren tüm konularda belirlenen kriter ve prensiplere uygun olarak hareket edilmektedir.

Birbirimize adil ve saygıyla davranarak insanların en iyi işlerini ortaya çıkarabilecekleri; huzur ve düzen içerisinde, kanuna aykırı taciz, aşağılama, sindirme, tehdit ve ayrımcılıktan uzak yüksek düzeyde güven içeren çalışma ortamı sağlamayı şirketimiz taahhüt etmektedir, bu durumlara kesinlikle tolerans gösterilmemektedir. Zorla işçi çalıştırmanın tüm şekillerini yasaklamaktadır. Çalışanların öneri ve şikayetlerini kolayca dile getirmeleri için gerekli imkanlar sağlanmaktadır.

 

 

 

 

 

SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

DAİMA BİZ HOTELS olarak;

Genç ve kadın çalışanların sektörde olmasını destekliyoruz.

Dinamik hizmet anlayışımız ile genç çalışanlarımızın istihdamına özen göstererek, her yıl arttırmayı hedeflediğimiz lise/üniversite stajyerlerimizin olumlu katkılarını her daim hissediyoruz. Stajyer öğrencilerimizi tüm hassasiyetimizle eğiterek sektöre kazandırmak ve başarılı olan öğrencilerimizin otelimizde istihdamını sağlamak için çabalıyoruz.

Kadın çalışan sayısının arttırılması ve yerel istihdamın desteklenmesi başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

 

  1.  

Toplam Çalışan SayısıKadın Çalışan SayısıErkek Çalışan Sayısı

  •  

 

  

Yerel halkın istihdamını sağlamakla birlikte çalışanlarımızın %... Kemer ilçesinde de ikamet etmektedir.

 

 

Personellerimize Sunulan Olanaklar
İsimlik, Soyunma Dolabı Kullanımı: Personele iş başlangıcında isimlik, soyunma odasında dolap verilmektedir

Çamaşırhane Kullanımı: Tüm çalışanlarımız iş üniformaları ücretsiz olarak temizlenmektedir.
Lojman Hizmet: Lojman ihtiyacı olan personellerimiz için ücretsiz lojman konaklama hizmeti verilmektedir.
Personel Servisi: Lojmanda konaklamayan çalışanlarımız için vardiya saatlerine göre
servis imkanı sağlanmaktadır.
Personel Yemekhanesi: Personellerimiz için yemekhane ücretsizdir.

Personel Terfi Kutlaması: Personellerimizden terfi alan arkadaşlarımızı hem duyurup hem de Genel Müdür tarafından tebrik edilir.

 

Personel Doğum Günü Kutlaması: Her ay o ay içinde doğan personellerimizin
doğum günleri kutlanmaktadır.

Özel Gün Kutlamaları: Yılın belli özel günleri (dünya kadınlar günü, yılbaşı, ramazan/Kurban Bayramı vs.) için küçük kutlamalar yapılmaktadır. Bayramlaşmalar yapılır ve personele kolonya-çikolata ikram edilir.  

                   

Ayın Personeli Kutlaması: Ayın personeli seçilen kişiye hediye çeki ve sertifika verilir.

Stajyer: Otelimizde lise /üniversite öğrencilerine staj imkânı sunulmaktadır.

 

Personel Eğitimleri Ve Tatbikatları
  Yönetim tarafından her departman yöneticisine aylık olarak eğitim hedefi verilmekte ve eğitim etkinlik ölçümleri Kalite Yönetimi tarafından kontrol edilerek muhafaza edilmektedir.

Yıllık eğitim programları doğrultusunda çalışanlarımıza çevre danışmanımız tarafından yılda en az bir kez Çevre Eğitimi verilmektedir.

İşletmemizin İSG uzmanı tarafından yıllık eğitim planı hazırlanmakta ve yönetim onayına sunulmaktadır. Onaylanan eğitim planının yıl içerisinde kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Planlanan yasal eğitimler ise yetkili kuruluşlar tarafından verilmekte, çalışanlar böylelikle sertifikalandırılmaktadır.

 

Çevre danışmanımız tarafından periyodik olarak verilen eğitimlerle tüm çalışanlarımızın Çevre Yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi sağlanmaktadır.

 

Çevre Danışmanı tarafından verilen Çevre Eğitimi görsel

 

Kalite müdürü tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Programı Bilinçlendirme Eğitimi

    

İSG Uzmanı tarafından verilen Temel İş Sağlığı Güvenliği ve Yangın Eğitimi

 

Yangın Söndürme Tatbikatı :

  

Eğitimler iç ve dış eğitimler olarak gerçekleşmektedir.

 

Kimyasal Kullanım Eğitimi

      

Gıda Güvenliği Eğitimi

       

PAYDAŞLARIMIZLA İLETİŞİM

Paydaşlarla etkin ve çift yönlü iletişim büyük önem taşıyor. Farklı paydaş gruplarıyla farklı iletişim yöntemleri belirleyerek şeffaf bir iletişim sürdürmek üzere çalışıyoruz.

Sürdürülebilirlik stratejimizi ve çalışmalarımızı paydaşlarımızın görüşleri etrafında şekillendirerek farklı paydaş gruplarının öneri ve fikirleri doğrultusunda etkin ile iletişim metotları kullanıyoruz.

Paydaşlarla iş birliği ile çalışarak sektörel gelişime katkı sağlıyoruz.

 

Paydaş Grubu

İletişim Yöntemi

İletişim Sıklığı

Çalışanlar

Birebir Görüşmeler,

Eğitimler,

Etkinlikler,

İSG Kurul Toplantıları,

Web Sitesi

Sürekli

Yıllık Eğitim Planı dahilinde

İhtiyaç duyulduğunda

Ayda 1 kez

Sürekli

Misafirler

Misafir Memnuniyeti Anketleri,

Sosyal Medya,

Web Sitesi ,

Sürekli

Sürekli

Sürekli

Tedarikçiler

Tedarikçi Değerlendirme Faaliyetleri,

Toplantılar,

E- mail

Yılda 1 kez,

Talep Olduğunda

Sürekli

Kamu Kurumları

Yayımlanan Yönetmelik- Genelgeler

Web Sitesi,

Birebir Görüşmeler,

Kurum Denetimleri

Yılda en az 5 kez

Sürekli

Ayda 1 kez

Ayda 1 kez 

Sektörel Gruplar

Toplantılar

Seminerler ve Fuarlar

Her zaman

Yılda birkaç kez

Üniversiteler

Stajyer Programı,

Konferans - Toplantı Katılımı

Sürekli

Düzenlendikçe

Basın

Röportajlar,

Basın Bülteni

İhtiyaç duyulduğunda

İhtiyaç duyulduğunda

 

 

 

 

 

SORUMLU SATINALMA UYGULAMALARI

DAİMA BİZ HOTELS olarak satın alma, hammadde tedariği ve diğer mal ve hizmetlerin tedariğini sağlarken işletmemiz için gerekli tüm mal ve hizmetlerin zamanında, uygun fiyat ve ödeme koşullarında, mümkün olan en üst kalitede tedarik edilmesini hedefleriz.

Uygulamakta olduğumuz Kalite Yönetim Sistemi gereklilikleri kapsamında tedarikçilerimizi bizimle büyümeye ve gelişmeye teşvik ediyoruz.

Malzeme alımlarında çevre dostu ambalajlı ürünlerin önceliği tercihimizdir.
Tedarikçilerimizi çevreye duyarlı firmalardan seçmeye özen gösteririz. Tedarikçi seçimlerinde 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli /FSC etiketli ürünler olması ve gıda tedarikçilerimizin ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgeli olması tercih önceliğimizdir. Satın alımlarımızı mümkün olduğunca yakın bölgelerden yaparak yerel firmalarla çalışılmasını tercih ediyoruz. Böylece tedarikçi firmaların teslimat araçlarının CO2 salınımlarını minimize ederek çevreye yapılan etkilerin azaltılması hedeflenmekte ve bölge çalışanlarını desteklemekteyiz.
Satın alma kriterlerine uygun olması şartıyla öncelikli olarak ürünü kabul ederiz. Tedarikçilerimizi belirli aralıklarla yerinde değerlendiririz. Enerji tüketimi ile ilgili talep edilen cihazların alımında A+++ sınıfı ürün grubu olmasını tercih ederiz

 

ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMALARI

Otelimizde özel ihtiyacı bulunan tüm kişilere gerekli erişim ve bilgilendirmeler “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak yapılmaktadır.

             

  • Otel girişinde engelli araçları için otomatik açılır - kapanır kapı yer almaktadır. Ayrıca                               istenildiğinde düz zemin giriş ve çıkış kapıları da kullanılabilmektedir.
  • Resepsiyonda ihtiyaç duyulduğunda yedek tekerlekli sandalye hazır bulundurulmaktadır.
  • Otelimizde engelli kullanımı için dizayn edilen 1 adet oda ve genel alanlarda engelli kullanımı için özel Engelli WC’leri yer almaktadır.

 

ATIK YÖNETİMİ

DAİMA BİZ HOTELS olarak uyguladığımız Atık Yönetimi Sistemimizde öncelikli
amacımız atık miktarını azaltmak, oluşan atıklarımızı iyi yöneterek çevreye en az zarar ile bertarafını sağlamak ve geri kazanılabilir olanları tekrar kazanmaktır.


Geri Kazanılabilir Atıklar;

Atık üretimimizi kaynağında azaltmak için çeşitli çalışmalar yapıyor, misafirlerimizi ve çalışanlarımızı geri dönüşüm programına katılmayı teşvik ediyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında renk kodlarına göre atık ayrışımını yapmaktayız. Personellerimize atık ayrışımı hakkında eğitimler verilmektedir.

  • Geçici tehlikesiz atık depolama alanımızda plastik, kağıt- karton, metal, cam, organik ve çim atıklar ayrı ayrı istiflenerek atıklarımız, daha sonra geri dönüşümünün sağlanması amacıyla bertarafı için lisanslı firmaya teslim edilir.
  • Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık ürünler yerine büyük ambalajlı kutu ve kova ürünler satın alınarak ambalaj atığı azaltılmıştır.
  • Personel alanlarında su sebili kullanılarak tek kullanımlık su tüketimi azaltılmaktadır.
  • Mümkün olduğu kadar tek kullanımlık kahvaltılık ürünler yerine büyük ambalajlı kutu ve kova ürünler satın alınarak ambalaj atığı engellenmektedir.
  • Genel alan tuvaletlerinde, personel el yıkama lavabo ve tuvaletlerde tekrar doldurulabilir sabunluklar kullanılmaktadır.
  • Kağıt tüketimimizi azaltmak için mümkün olduğunca yazışmalarımızı ve duyurularımızı mail ortamında yapıyoruz.
  • İşletmemizde yayımlanan tüm dokümanlara departman yöneticileri dijital olarak ulaşabilmektedir.
  • Talimatlar, prosedürler, memorandumlar, iç yazışmalar ve yapılan güncellemeler e-mail olarak departmanlara duyurulmaktadır.
  •  Elektronik ortamda takibi yapılması mümkün olan kayıtlar baskıya alınmayarak, personel bilinci için gerek iç gerek dış eğitimler verilmeye devam edecektir.
  •  Otel genel alanlarımızda atıkların kaynağında ayırılabilmesi amacıyla “Atık Ayrışım Kumbaralarımız” mevcuttur.
  • Odalarımızda organik atık ve ambalaj atıkları için ayrıştırma yapılmaktadır.
  • Gıda üretim sunum alanlarında atık cinslerine göre kaynağında ayrıştırılmaktadır.

 

Tehlikeli Atıklar;

  • Tesisimizde oluşan tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesini sağlamaktayız. Atıklar, geçici depolama alanında saklanarak daha sonra lisanslı firmalar tarafından bertaraf edilir.
  • Tesisimizde tehlikeli atıklar için ayrı Tehlikeli Atık alanı bulunmaktadır. Tehlikeli atıklarımız (zirai ilaç kutuları, basınçlı kaplar, kimyasal şişeleri, kablolar, piller, florasanlar, bitkisel atık yağlar, boya ve tiner kutuları, spreyler vb.) mevzuat ve yasalara uygun şekilde istiflenmektedir.
  • Kızartma amacı ile kullanılan bitkisel yağlarımız Polar Madde Ölçüm Kiti ile serbest polar madde yüzdeleri ölçülerek değişimi yapılmaktadır. Polar madde değeri yüksek çıkan bitkisel atık yağlarımız, geçici olarak tehlikeli atık alanımızda depolanmakta ve daha sonra geri dönüştürülmek üzere lisanslı firmaya teslim edilmektedir.
  • Tesisimizde ortaya çıkan tehlikeli- tehlikesiz atık miktarlarının 2023 yılın göre dağılım karşılaştırması aşağıdaki gibidir;

ÖRNEKTİR ;

SU TÜKETİMİ

Sağlık, hijyen ve misafir memnuniyeti konularından ödün vermeden genel su tüketimini azaltmak amacıyla su tasarrufu sağlayan donanımlar kullanıyor; misafir odalarına su tasarrufu ile ilgili bilgilendirici broşürlerimiz mevcuttur ve çalışanlarımızı bu konuda eğitiyoruz.

Otelimizde su tasarrufu ile ilgili aşağıdaki çalışmalar yapılmakta ve sürekliliği sağlanmaktadır:

  • Musluk ve duşlarda su debisini düşüren perlatör kullanılmıştır.
  • Su depolarımızda invertörlü su pompaları , yağmurlama sistemli tepe duşları , depo ve denge tanklarında dolma ve taşma engelleyen şamandıra sistemi fark basınç sensörleri , selenoid vanalar ve çekvalfler tercih edilmiştir.
  • Tuvaletlerde tasarruflu ve/veya ikili sifon sistemi kullanılması hedefler arasındadır.
  • Misafir odalarında ve genel alanlardaki tuvaletlerde fotoselli musluklar ve sensörlü pisuarlar kullanılması hedeflerimiz arasındadır.
  • Bahçelerimizde sulama yapılırken damlama sisteminden faydalanılmaktadır.
  • Odalar, spa ve personel duş alanlarında sıcak su gelmesini beklememek ve suyun boşa akıtılmaması için re-sirkülasyon hattı bulunmakta ve aktif olarak çalışmaktadır.

 

 

 

Su tüketimin azaltılması için çalışmalar;

  • Tüm bataryaların perlatörleri temizlenerek su debileri yüksek olanlar azaltılarak büyük ölçüde tasarrufa gidilmesi planlanmaktadır
  • Su tesisat sistemi kontrol edilerek sorunlu alanlarda uygun boru vana  imalatı planlanmaktadır.

 

ENERJİ TÜKETİMİ

Satın aldığımız tüm elektronik ürünlerin enerji tasarruflu olmasını tüm çalışanlarımızın enerji tasarrufu konusunda eğitim almasını hedeflemekteyiz.
Otelimizde enerji tasarrufu ile ilgili aşağıdaki çalışmalar yapılmakta ve sürekliliği sağlanmaktadır.

  • Yenilenebilir enerji iklimlendirme faydası olarak otel odalarımızda güneş ışınlarını reflekte eden temperli pencere camları tercih edilmiştir.
  • Gün ışığından maksimum faydalanmak üzere lobby ve genel alanlarda dış cephe cam kaplama uygulaması yapılmıştır.
  • Misafir odalarında camların açılması durumunda ısıtma/soğutma cihazlarını devre dışı bırakan sistemler kullanılmaktadır.
  • Otellimizde enerji tasarruflu ampuller ya da LED ışıklar kullanılmaktadır.
  • Ortak alanlardaki tuvaletlerde, koridorlarda, personel bölgelerinde ve zemin katlarda aydınlatma için sensörler kullanılmaktadır.
  • Dış aydınlatmalar zamanlayıcılarla kontrol edilmektedir.
  • Odalarımızda elektronik anahtar kartlar kullanılmaktadır.
  • Enerji tüketimi ile ilgili talep edilen cihazların A+++ sınıfı ürün grubu olması tercih edilmektedir.

 

  • Isıtma ve soğutma cihazlarının yerleşimi enerji verimliliğini azaltmayacak şekilde planlanmaktadır.
  • Gün ışığından maksimum yararlanmak adına lobby restaurant ve bar alanında vitrin cam kaplama uygulaması yapılmıştır.
  • Açık alanlara açılan kapılarda ısıtma hava perdesi kullanılmaktadır.
  • Boş odalarımızda perdeler yaz aylarında kapalı tutulmaktadır.
  • Odalarımızda mini barlarımız enerji tasarrufu sağlamak amacıyla ısı kaynağından uzak olacak şekilde konumlandırılmıştır.
  • Frekans kontrollü pompalar kullanmaktayız.

 

 

Enerji tüketimin azaltılması için yapılan çalışmalar;

  • Kazanlar ve mutfak alanında doğalgaz basınç regülatörü bakımları planlanmıştır.
  • Boiler ve eşanjör sistemlerimizin bakımının yaz aylarında yapılması planlanmıştır.
  • Kazanlarımızın bakımları yapılarak eş yaşlandırma uygulaması aktif olup takip edilecektir.
  • Mutfak personellerine doğalgaz ile çalışan fırınların kullanma talimatı bildirilecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

KİMYASAL TÜKETİMİ

Kimyasal maddeler hayatımızda birçok alanda kullandığımız, hayatımızı kolaylaştıran ancak zararlı etkileri ile olumsuz sonuçlara da neden olabilen maddelerdir. Tesisimizde bakım-onarım faaliyetlerinde ve temizlik faaliyetlerinde kimyasal kullanımı söz konusudur.
Çevreyi dikkate alarak temizlik yapmak, hijyenik olarak temizleyebilmek ve aynı zamanda sağlığı ve çevreyi mümkün olduğu kadar az olumsuz etkilemek anlamına gelir. Çevreye verilecek zararlar, sadece çevreye uyumlu temizlik ürünleri kullanarak değil aynı zamanda bu ürünleri tasarruflu kullanarak ve dozajını iyi ayarlayarak da en aza indirilebilir. Böylelikle kimyasalların çevreye toplam zararı önemli ölçüde azaltılabilir.
Kullandığımız tüm kimyasalların onaylı, etiketli ve uygun ambalajlarda olması

Örnektir ;      
 

Kimyasal depolarımız çevreye zarar verebilecek sızıntı, dökülme vb. durumlara karşı gerekli önlemler alınmış şekildedir. Kimyasal depolama kimyasalın cinsine, üretici firmanın depolama talimatına ve yönetmeliklere uygun olarak yapılır.
Kimyasalların güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi için ilgili firmalarla çalışıyor ve içerisinde az miktarda bile kimyasal bulunan tehlikeli kimyasal kutularımızı lisanslı firmalar aracılığıyla bertaraf ediyoruz.

 

Kimyasal kullanım miktarlarımızı kontrol ediyor, boşa ve yanlış kimyasal kullanımını engellemek için personel eğitimleri veriyoruz. Mümkün olduğunca konsantre ürünler tercih ediyoruz.

Havuzumuzda hijyen uygulamaları için minimum miktarda kimyasal kullanan otomatik dozaj sistemleri kullanıyoruz.

 
Dışarıdan hizmet aldığımız haşere mücadele firmasının kullandığı ilaçların insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ürün olduğunu garanti altına alıyoruz. Doğal tedbirlerden (sinek tutucu, yapışkanlı kağıt vb.) daha fazla yararlanmaya çalışıyoruz.