Rezervasyon

Daima Hotels Covid-19 Bildirgesi 2020-06-02

Daima Hotels Covid-19 Bildirgesi

COVID-19 BİLDİRGESİ

Bakanlıklarca yayınlanan genelgeleri, saygın bilim ve sağlık kuruluşların önerilerini dikkate alarak ve en önemlisi Covid-19 salgının ciddiyeti konusunda bilinçli olarak uygulamalarımızı özenle şekillendiriyor ve güncelliyoruz.

Bu bağlamda otelimizde uygulanan ilave hijyen protokollerini sizin için kısaca maddeledik;
 
•    OZON TEKNOLOJİSİ ile kalıntısız bütünsel arındırma
•    ODA HİJYEN MÜHÜRÜ ile 12-24 saat güvencesi
•    Dezenfektan solüsyon ile ÖZENLİ ODA ve YÜZEY TEMİZLİĞİ
•    RUTİN klima dezenfektasyonu ve havalandırma
•    ANTİBAKTERİEL BOR Katkılı Deterjan ile tekstil temizliği
•    AMBALAJLI ODA SETLERİ ile ayrıcalıklı önlem
•    Her oda temizliği sonrasında ELDİVEN ve GALOŞ değişimi 
 
•    Sosyal Alanlarda SENSÖRLÜ EL DEZENFEKTANLARI
•    Ortak kullanım wc’lerinde SABİT GÖREVLİ
•    SOSYAL MESAFE için mekânsal düzenlemeler
•    Maske ve El hijyen kültürü
 
•    Büfede tabaklı yemek servisi
•    Masa ve Büfe alanlarında Sosyal Mesafe
•    Tek kullanımlık AMBALAJLI MASA SETUPLARI
 
•    7/24 saat aktif OFM HASTANESİ anlaşmalı Sağlık Merkezi
•    Termal ateş ölçümü ile DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLÜ
•    Düzenli DENETLENEN Sağlık Protokolü
 
Covid-19  Virüsü ne karşı gerekli tüm önlemlerimizi içeren bu döküman, hummalı çalışmalarımızın sadece kısa bir özeti olduğundan emin olabilirsiniz…
 
Revir Ve Sağlık Prosedürü

ANTALYA OFM HASTANESİ tesisimiz içerisinde revir, karantina odası ve sabit ambulans ile 7/24 hizmet vermektedir.  

Tüm Misafir ve Çalışanlarımız rutin olarak tesis ana kapısı, restoran ve yemekhane girişlerinde dijital termometreler ile ateş ölçümleri yapılarak genel sağlık taramasından geçirilmektedir. Ateşi yüksek ve hastalık ile ilgili bulgulara rastlanan personelimiz doğrudan tesisimizde bulunan özel izole revirimizde ve anlaşmalı olduğumuz OFM HASTANESİ’ne ait sağlık ekiplerince bakıma alınır önceden hazırlanan ve tatbikatı yapılan SAĞLIK PROTOKOLLERİ uygulanır. 

 

Odalarda Ozon Teknolojisi

 

Odalarımız, İnsan elinin değmesi imkansız noktaları dahi arındırarak, tüm virüs ve bakterileri hücre ve hücre zarlarını eritme yoluyla yok eden Ozon Teknolojisi ile dezenfekte edilmektedir.

Doğal bir dezenfektan olan OZON GAZI, aynı zamanda yüzeylerde insan sağlığına zarar verebilecek herhangi bir kalıntı bırakmadan arındırır. Ozon Teknolojisi ile dezenfektasyon işlemi insan sağlığı bakımından %100 güvenli olup, kapıların kapatılmasıyla kapalı bir ortamda yüksek oranda ozon gazının salınımı ile ulaşılması güç yüzeylerde dahi tüm virüs ve bakterileri bertaraf etmesi, Odalarda Ozon Teknolojisini tercih etme sebebimiz olmuştur.

Ayrıca dileyen misafirlerimiz Check-In işlemlerinden önce otelimizin rezervasyon veya resepsiyon yetkililerini bilgilendirerek odalarının ULV ile dezenfekte edilmesini seçebilirler.

 
Oda Hijyen Mühürü
 

Her Check-Out sonrasında oda yeni bir misafire sunulmak üzere 24 saat bloke edilir, havalandırarak özenli temizliği ve dezenfektasyonu sağlandıktan sonra, oda kapısı sizin girişiniz esnasında açılmak üzere “Hijyen Mühürü” ile mühürlenir. 

Bu mühür üzerinde mühürleme tarihi ve saati yazılarak odaya adımınızı atmadan kaç saat önce başkalarının teması kesildiği ve dinlendirilmiş olduğunu gösterir. 

Odanız, siz adım atmadan önce en az 12, en fazla 24 saat dinlendirilmiş ve kimsenin teması söz konusu olmadığına, bu mühür sayesinde emin olabilir, hijyenik olarak kullanıma hazır olan odamızda içiniz rahat ve sağlıklı bir tatil geçirebilirsiniz. 

 

Oda Temizliği

Rutin olarak ozonlama ve havalandırma işlemine tabi tutulan odalarımızın temizliklerinde etkili dezenfektan ve çamaşır suyu kullanılmaktadır. Eller ile devamlı dokunulan yüzeyler özellikle silinmekte, kapı kolları, bataryalar, telefon ahizesi, televizyon kumandası, klima kumandası, aydınlatma anahtarları, su ısıtıcı, kahve makinesi, minibar temizlikleri yapıldıktan sonra ayrıca dezenfekte edilmektedir. 

Odada kullanılan tüm tekstil ürünleri 90 derecede dezenfektan özellikli Antibakteriel Bor Katkılı Deterjan ile yıkanır. Yatak çarşafı ve havlu gibi tekstiller günlük değiştirilmekte olup, toplanması ve serilmesi esnasında çırpma veya silkeleme işlemi yapılmadan, toz ve partikül olusumuna izin verilmeden, kirliler ayrı ayrı poşetlenerek toplanmaktadır.

Klimalar ozonlama teknolojisiyle rutin olarak dezenfekte olmasına ilave olarak, filtresi her Check-Out sonrası ayrıca dezenfektan solüsyon ile temizlenir ve dezenfekte edilir.

Görevli Personelimiz sürekli olarak Maske ve gerekli koruyucu ekipmanlar ile donatılmış olup, her oda temizliğine başlamadan önce eldiven ve galoşlarını yenileyerek çalışmaktadır. 

Tüm bu özenli ve hummalı çalışmaların sadece siz değerli misafirlerimizin güvenli ve sağlıklı bir tatil geçirmeniz için değil, görevlilerimizin ve dolayısıyla hepimizin sağlığı için yapıldığının bilincinde olduğumuzu bilmenizi isteriz.

 

Ambalajlı Oda Setuplar

 

Misafirlerimizin sağlığını göz önünde bulundurarak korona virüs önlemlerini en iyi şekilde alıyoruz. Odalarımızda misafirlerimizin kullanımına sunduğumuz;

     •  Kişisel bakım setleri
     •  Otel broşürleri
     •  Kumanda, Telefon gibi donanımlar

 
      dezenfekte edilerek arındırılmış ortamda ambalajlanır ve hijyen kurallarına uygun halde sunulur.

 

Yiyecek & İçecek

Her şey dahil sisteminden vazgeçmiyoruz ama Büfe düzenimizi revize ediyoruz. Türk lokantacılık kimliğimizi hatırlayarak büfelerde yemekleri tabağa alma işlemini aşçılarımıza tekrar devrediyoruz. Yemekleri camekân arkasına alıp misafirlerimizin yemek ve büfe ile temasını kaldırıyor, hijyen kurallarına özenle uyan aşçılarımız dilediğiniz yemeği ayrı ayrı tabaklarda size özel servis ediyor. Her yemek için ayrı tabak ilkesi ile hem servis hızını arttırıyoruz, hem de hijyen kurallarını ödün vermeksizin uyguluyoruz.

Her yemek menüsünden günde üç sefer numune alınarak özel koşullarda saklanarak gıda laboratuvarına gönderilerek tüketime uygunluğu kontrol edilmektedir. Bu şekilde gıdaların sağlık bakımından güvenliği sürekli olarak takip edilmektedir.

Restoranda sosyal mesafeye uyulması için zeminde gerekli yönlendirme ve uyarı etiketleri bulunmakta olup, yemek masaların arasında gerekli mesafeler ile mekânsal düzenlemeler sağlanmıştır.

Masada kullanılan kaşık-çatal-bıçak  gibi tüm malzemeler dezenfekte işleminden geçirilerek hijyenik ortamda steril paketlenerek servise hazır hale getirilir. Dileyen misafirlerimiz için ayrıca ambalajlı tek kullanımlık masa setupları sunulur.  Restoranda kullanılan bulaşık makinalarımız son teknoloji olup, bor katkılı dezenfektan içerikli deterjanlar sayesinde hem yıkanan malzemeleri hem de makinenin dezenfekte edilmesi sağlanır. Restoranlarımızda Sıcak ve Soğuk içeceklerimiz misafir taması olmadan, servis bandından hijyen kurallarına uyan personellerimiz tarafından uygun bir şekilde servis edilir.

 

Sensörlü El Dezenfektan Noktaları

Sosyal kullanım alanlarına sensörlü el dezenfektan standları yerleştirdik. Bu sayede misafirlerimiz otelin tüm noktalarında dezenfektan ihtiyacını karşılayabilecek.

       •    Sensörlü el dezenfektanlar tüm sosyal alanlarda ve kat koridorlarında mevcuttur.

       •    Virüsten korunma yolları iconlar ve 3 dilde ( TR, EN, RU ) yazılıdır.

       •    Günlük rutin kontrolleri yapılır.

       •    Bor katkılı el dezenfektanı içermektedir.

 

Sosyal Alanlar

 

Sosyal alanlarımızın tamamında, gün içinde sıklıkla OZON ve ULV teknolojisi ile dezenfektasyon işlemi uygulanır. Bu sayede mobilyalar dahil tüm yüzeyler dezenfekte edilmektedir. 

İhtiyaç duyulan her noktada sensörlü el dezenfektan üniteleri bulunmakta, takipleri titizlikle yapılmaktadır. Sosyal mesafe ve hijyen kültür bilincini canlı tutan levhalar ve zemin işaretlemeleri ile mekânsal düzenleme sağlanmıştır.

Küpeşte, korkuluk, asansör, büfe gibi çok dokunulan yüzeyler düzenliolarak sık aralıklarla silinir ve dezenfekte edilir. Lobi, Restoran, Bar, Wc  ve Havuz başları gibi tüm genel alanlarda devamlı dokunulan yüzeyler, koltuklar, kapı kolları, tırabzanlar, asansörler, asansör butonları, lavabolar, bataryalar, pisuvar ve klozetlerin temizliğinde sürekli olarak dezenfektan özeliği olan sulandırılmış çamaşır suyu, klor tabletler ve sulandırılmış bor bazlı deterjanlar kullanılır.

Tüm tuvaletlerde sorumlu bir personel bulunup, misafir kullanımından hemen sonra temizlik ve dezenfekte işlemi sağlanır. Sosyal mesafe kuralını temel alarak her iki pisuvardan birisi kullanım dışı tutulmaktadır. Tüm bu işlerde çalısan personelimiz bu islemlerini maske ve tek kullanımlık eldivenler ile yapmaktadır.

Temizlik ve dezenfeksiyon aralıkları sıklastırılarak hazırlanan detaylı kontrol listeleri vasıtası ile denetlenmektedir.

 

Havuz ve Plaj Alanları

Klor, etkili bir dezenfektan özelliği taşıdığı için Havuzlarımızda yüzmek son derece güvenlidir. Havuzlarımızın kimyasal dengesi bilim otoriteleri ve bakanlıkça uygun görülen değerlerde tutulması için otomatik dozajlama sistemi ile takip edilmektedir. Bu şekilde sürekli olarak PH değerlerinin 7.2 ile 7.6 arasında; Klor değerlerinin ise kapalı havuzlarda 1 - 1,5ppm arası, açık havuzlarda ise 1 - 3ppm aralığında kalmaları sağlanmaktadır.

Havuz içerisinde sosyal mesafe kuralların uyulması için Cankurtaranlarımız gerekli özeni göstermekte, Havuz içerisine belli sayıda kişi müsaade edilerek mesafelerin korunması sağlanmaktadır. Hem Havuz alanlarımızın boyut olarak büyük olması, hem de salgın döneminde yoğunluğumuzun düşük olması sebebiyle bu bağlamda gönül rahatlığı ile Havuzun tadını çıkarabilirsiniz.

Plaj ve Havuz başlarındaki tüm şezlonglarımız en az 1,5m ara ile düzenlenmektedir. Elbette yakınlarınız ile şezlonglarınızı yakınlaştırılabilir. Kişisel ve ailesel alanınızı diğer misafirlerimizden daha yüksek bir mesafede koruyabilirsiniz.

Ortak kullanım alanlarımızın tamamında olduğu gibi, Havuz ve Plaj alanların uğrak noktalarında sensörlü el dezenfektanlarımız mevcuttur.

 

Sosyal Mesafe Planlaması

 

Misafirlerin bekleme noktalarında yerlere eklenen sosyal mesafe etiketleri sayesinde farkındalık yaratarak mekânsal düzen sağlanmaktadır. 

Yaya trafiğinin daha sık olduğu alanlarda zeminde ok işaretleri ile yönler düzenlenip karşılaşmalar engellenir. Gidiş ve geliş yolu ayırılarak mesafe kuralına uygun bir ortam hazırlanmıştır.

 

Çamaşırhane ve Tekstiller

Odalırımızda günlük çarşaf ve havlu değişimi yapılmakta olup, tüm tekstil malzemeler 90 derece sıcaklıkla bor katkılı ve dezenfektan özellikli deterjan ile yıkanmaktadır. Dezenfekte olan tekstil malzemeleri çalışan personelerimiz tarafından Dünya Sağlık Örgütünün Covid-19 hijyen kurallarına uygun, kapalı bir şekilde odalara servis edilmektedir.

• Çamaşırhane personelimiz covid-19 ile mücadele eğitim programına tabii tutulmuştur.

• Ürünler toz gelmeyecek şekilde paketlenip hijyenik bir şekilde odalara servis edilir.

• Görevli personel virüs ile mücadele kapsamında maske, bone ve eldiven kullanmaktadır.

Odada kullanılan tüm tekstil ürünleri 90 derecede dezenfektan özellikli Antibakteriel Bor Katkılı Deterjan ile yıkanır. Yatak çarşafı ve havlu gibi tekstiller günlük değiştirilmekte olup, toplanması ve serilmesi esnasında çırpma veya silkeleme işlemi yapılmadan, toz ve partikül olusumuna izin verilmeden, kirliler ayrı ayrı poşetlenerek toplanmaktadır.

 

Depo ve Tesellüm Prosedürü

Daima Ailesi olarak, siz değerli misafirlerimize risksiz ve keyifli bir tatil geçirebilmeniz için sunduğumuz veya üretimini yapmış olduğumuz tüm malzeme ve mamullerimiz güvenli tedarikçilerden satın alınmakta ve gereken tüm kontrol ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra tesislerimize kabul edilmektedir. 

Tesislerimizde depolama ve saklama koşulları ile üretim biçimleri son derece hijyenik ortamlarda ve kontrol altında yapılmaktadır.    

 

Görevlilerimizin Sağlığı

 

Görevlilerimizin hijyeni, her zaman olduğu gibi covid-19 kapsamında da üzerine düştüğümüz en önemli konudur. Onların sağlıklı kalmaları, hijyen kurallarına uymaları, bu konuda bilinçlenmeleri ve etkili bir genel hijyen uygulaması için eğitimlerimizi tamamladık. Görevlilerimiz otel içerisindeki tüm alanlarda sürekli olarak Maske kullanımı, Sosyal Mesafe ve El Hijyeni konusunda bilinçli hareket etmektedir.

Görevlilerimiz kendi mahallerinde dahil, otel içerisindeki tüm alanlarda Sosyal Mesafe kurallarına uymaları için mekânsal düzenlemeler sağlanmış durumda olup, düzenli el hijyeni için tüm alanlarda sensörlü dezenfektanlar ile donatılmıştır.

Lojmanlarımız otelimizden farksız, düzenli olarak ULV ve Ozon ile dezenfekte edilip, Sosyal Mesafe kurallarına uygun mekânsal düzenlemeler ile kapsam içine alınmıştır.

Görevlilerimiz tesise geliş ve gidişlerinde kullandıkları transfer araçları her servis öncesi ve 
sonrasında Ozon Teknolojisi ile dezenfekte edilmekte olup, araçlarının kapasiteleri  %50 oranında tutularak servis araçlarında da güvenli sosyal mesafesi sağlanmaktadır.

Görevlilerimiz günlük işbaşı yapmadan önce tesis girişinde ve mesai ortasında yemekhane girişlerinde rutin olarak dijital termometreler ile ateş ölçümleri yapılarak genel sağlık taramasından geçirilmektedir.  Ateşi yüksek ve hastalık ile ilgili bulgulara rastlanan personelimiz doğrudan tesisimizde bulunan özel izole revirimizde ve anlaşmalı olduğumuz OFM HASTANESİ’ne ait sağlık ekiplerince bakıma alınır önceden hazırlanan ve tatbikatı yapılan SAĞLIK PROTOKOLLERİ uygulanır. 

Üniformalar günlük yıkanıp, işbaşı yapmadan önce dezenfekte uygulamasından geçmektedir. Üretim alanlarında ve bulaşıkhane gibi geri planda çalışan tüm personelerimiz maske ve tek kullanımlık eldiven takmak zorunda olup, geri plandaki çalışma ünitelerin dahil dezenfektanlar ile donatılmıştır.